Salainen LeivontaYstävä Ohjeet:

1. SLY 14 alkaa 1.2.2011, ja kestää aina 31.04.2011 asti, eli kolme kalenterikuukautta.

2. Jokaisena kuukautena muistetaan ystävää 8€:n arvosta. Tämän summan voi joko käyttää yhteen lähetykseen, tai lähettää kuukauden aikana useamman muistamisen. Jos joku panostaa leikkiin enemmän rahaa, on se hänen oma päätöksensä. Ohjesumma on siksi, että kukaan ei tuntisi leikin olevan "epäreilua". Jos ylität tuon ohjesumman, älä odota, että oma SLY:si lähettää sinulle ekstraa. HUOM! Postikulut tulevat tuon 8 euron päälle! Nykyään sly:ssä noudatetaan teemoja, ja pakettien toivotaan noudattavan kulloisellekkin kuukaudelle annettua teemaa. Muutenkin on hyvä muistaa pakettia kasatessa, ettei lähetä sellaista, mitä ei olisi itselläkään kiva saada. Tietenkään esim. vanhentuneita/rikkinäisiä tuotteita ei lähetetä. Älkää myöskään lähettäkö tuotteita, jotka rikkoutuvat helposti tai kärsivät kylmäketjun katkeamisesta!!!! Ei siis munia tai kermaa... Myöskään alkoholia ei pidä lähettää, vaikka se kuuluisikin lähettämääsi herkkureseptiin. Tämä siksi, että ringissä saattaa olla myös alaikäisiä mukana. Tuotteiden pitää liittyä jotenkin leivontaan. Joko raaka-aineita, välineitä tai ainakin esillepanoon liittyviä!

3. Jokainen lähetys raportoidaan emolle sähköpostiosoitteeseen sly14.emo(at)gmail.com. Laita raporttiin maininta siitä, onko kyseessä kirjelähetys vai paketti. Paketista pyydän ilmoittamaan paketin tunnuksen (se pitkä JJFI -alkuinen kirjain-numeroyhdistelmä lähettäjälle jäävästä pakettikortista). Älä kierrätä postimerkkejä! Lähettäessäsi emolle sähköpostia, muista aina mainita viestin otsikossa henkilökohtainen järjestysnumerosi. Järjestysnumerosi saat emolta ilmoittautumisen jälkeen.

4. Jokainen vastaanotettu lähetys raportoidaan sähköpostilla sly14.emo(at)gmail.com. Muista taas mainita viestin otsikossa henkilökohtainen järjestysnumerosi. (Saat sen emolta ilmoittautumisen jälkeen) Mikäli sinulla on blogi ja julkaiset saapuneen paketin blogissa, laita emolle linkki suoraan julkaisuun. Tärkeintä on raportoida sekä lähetetyt että saapuneet paketit mahdollisimman nopeasti emolle! Mikäli et jostain syystä pääse heti päivittämään blogiasi, tai lähettämään kuvaa saamastasi paketista, laita emolle kuitenkin pieni viesti siitä, että paketti on tullut perille. Näin emo pysyy tilanteen tasalla paremmin. Blogipäivityksen voi sitten tehdä paremmalla ajalla, kuitenkin viimeistään viikon sisällä paketin vastaanottamisesta. Poikkeuksen tekee aina kuukauden vaihtuminen, jolloin toivon kaikkien pakettien olevan esillä. Näin pääsee uuden kuukauden aloittamaan "puhtaalta pöydältä".

5. Sinulla ei tarvitse olla omaa blogia voidaksesi osallistua rinkiin, voit myös lähettää kuvan paketista Emon sähköpostiin, jotta se voidaan julkaista oman kommenttisi kera Sly-blogissa. Kun kuvaat paketin, tarkista että kuvan koko on kohtuullinen, emo ei vastaa siitä jos ei saa liian isoa kuvaa siirrettyä blogiin. Kamerapakkoa ei ole, mutta kamerattoman osallistujan pitää heti ilmoittautuessaan mainita asiasta. Tällöin pariksesi valikoituu henkilö, joka voi kuvata pakettisi valmiiksi ja lähettää kuvan emolle.

6. Vain saadut lähetykset saa julkaista omassa blogissa, ÄLÄ SIIS KUVAA LÄHETYSTÄ, JONKA ITSE POSTITAT, ETTET PALJASTU! (Huomioi kohdan 5 poikkeus)

7. Lähetykseen laitetaan aina lähettäjän kohdalle emon nimi  ja osoite, jotka saat ilmoittautumislomakkeen mukana. Myös kirjelähetyksiin tulee emon tiedot lähettäjän paikalle.

8. Mikäli lähetät omalle parillesi sähköpostia, luo salainen sähköposti, johon rekisteröityessäsi laitat nimen kohdalle esim. SLY, jottei oikea nimesi paljastuisi. Sinun pitää aina muistaa olla laittamatta omaa nimeäsi tai blogiosoitettasi mihinkään, jottet paljastuisi ystävällesi. Mikäli lähetät ystävällesi e-kortin, laita lähettäjän sähköpostin kohdalle osoitteeksi sly14.emo(at)gmail.com.


9. Kun olet saanut oman muistettavasi yhteystiedot, ilmoita hänelle esim. blogikommentilla, sähköpostilla tai e-kortilla, yms, että olet vastaanottanut tiedot. Tämä on ehdottoman tärkeää! Näin ystäväsi tietää ettei ole jäänyt "ulos ringistä". (Huomioi kohta 8.) Jos et saa ystävältäsi mitään kommenttia pari päivää ennen ringin alkua mennessä, ilmoita siitä emolle! Emo patistelee tämmöistä ystävää, ja tarvittaessa ottaa kovat otteet käyttöön ja sulkee tällaisen ystävän pois ringistä ennen kuin rinki edes alkaa!

10. Pakettien viimeiset lähetyspäivät löydät sivulaatikosta. Jotta katoamistapauksissa emo pystyy ottamaan postiin yhteyttä ajoissa, siksi lähettäjän tiedoissa on emon nimi. Emo muistuttelee kyllä ajoissa, viimeisen postituspäivän lähestyessä! Myös pakettien vastaanottoraportoinnit hoidetaan hyvissä ajoin, jotta päästäisiin aloittamaan aina uusi kuukausi ns. puhtaalta pöydältä.

11. Viimeisen kuukauden aikana muistettavalle paljastetaan, kuka on ollut Sly:nä. Paljastuksen voi tehdä vaikkapa pakettiin sujautetulla postikortilla tai muulla mukavalla tavalla.

12. Kun emo lähettää sähköpostia, reagoi siihen nopeasti! Vastaa esitettyihin kysymyksiin tai lähetä ainakin kuittaus, että viesti on tullut perille ja sen sisältö on luettu ja ymmärretty. Näin vältät mahdolliset ongelmatilanteet. Myös jos elämässäsi tulee yllättäviä käänteitä, ilmoita niistä emolle oma-aloitteisesti, mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman rehellisesti. Näin emo pystyy suhteuttamaan viivästykset laajempaan perspektiiviin.

13. Tämä kuulostaa tosi hassulta, mutta sanotaan sekin nyt ääneen: Mietithän tarkkaan, haluatko todellakin olla tässä mukana.  Ilmoittautuessasi sitoudut rinkiin ja ringin sääntöihin kolmeksi kuukaudeksi (helmikuun alku - huhtikuun loppu) sekä hankkimaan muistettavallesi kolme vähintään 8 euron arvoista lahjaa sekä kustantamaan postikulut.

14. Olemme luoneet muiden Emojen kanssa mustan listan. Tälle listalle joutuvat ne henkilöt, jotka ovat poistettu ringistä kesken leikin, tai eivät muuten ole hoitaneet osuuttaan ringissä sääntöjen vaatimalla tavalla. Tällaisten henkilöiden pääsy tähän ja tuleviin rinkeihin on toistaiseksi poistettu. Ringistä poistetaan kesken leikin, jos lähetys/saapumisraportteja ei kuulu patisteluista huolimatta tai jos emon useisiin viesteihin ei reagoida mitenkään.

15. Negatiivisia tuntemuksia ja pahaa mieltä ei pitäisi kenellekään syntyä, koska mukana ollaan iloisin mielin ja täysin vapaaehtoisesti. Tässä ringissä on kyse antamisen ja saamisen ilosta. Jos jostain syystä kuitenkin käy toisin, niin negatiiviset palautteet ja muut pahanmielenilmaukset pyydän lähettämään sähköpostilla suoraan emolle sly14.emo(at)gmail.com. Anonyymit napinat kommenteissa eivät ole mukavaa luettavaa. Tällä en tarkoita sitä, etteikö eriäviä mielipiteitä saisi esittää. Päin vastoin. Näihin vaan pitää laittaa yhteystiedot mukaan eikä ampua puskista! Ja jos jokin asia on mielestäsi päin mäntyä, kerro myös parannusehdotuksesi!

16. Mikäli mielit osallistua, etkä ole vielä täysi-ikäinen, pyydäthän huoltajaltasi luvan osallistua! 
 
Eiköhän tässä tullut tärkeimmät ohjeistukset, lisäksi muistuttaisin positiivisesta hengestä, yritetään tilanteessa kuin tilanteessa olla kohteliaita, ja rehellisiä toisillemme. Mikäli jotain kysyttävää ilmaantuu, ota yhteyttä emoon.

HUOM! Mikäli käy niin ikävästi, että joku ei kerta toisensa perään muista ystäväänsä, emolla on valtuudet sulkea tällainen ihminen pois ringistä